Skrbno sledite navodilom za vzdrževanje in poplačani boste z dolgotrajnim lepim izgledom vaših oblačil. V pomoč vam bo razlaga najbolj pogostih znakov za vzdrževanje.

Pranje ni dovoljeno, priporočamo previdnost pri ravnanju z oblačili v mokrem stanju.
Strojno pranje ni dovoljeno, perite samo ročno, pri največ 30°C skupaj z oblačili podobne barve. Uporabljajte blaga pralna sredstva. Pazljivo ravnajte z oblačili, pred pranjem jih obrnite na notranjo stran. Volnena oblačila namakajte največ 5 minut, oblačil ne drgnite, izpirajte najprej v topli vodi (med 32 in 40°C) nato v hladnejši vodi (pod 29°C). Ožemajte brez ovijanja, volnene pletenine zavijte v čiste brisače.
Perite ročno ali strojno pri predpisani temperaturi, skupaj z oblačili podobne barve. Uporabljajte blaga pralna sredstva. Pred pranjem obrnite oblačila na notranjo stran. Volnenih oblačil predhodno nikoli ne namakajte oziroma največ 5 minut pri ročnem pranju. Na pralnem stroju izberite program pranja z normalno mehansko obdelavo, z normalnim izpiranjem in centrifugiranjem.
Perite ročno ali strojno pri predpisani temperaturi, skupaj z oblačili podobne barve. Uporabljajte blaga pralna sredstva. Pred pranjem obrnite oblačila na notranjo stran. Volnenih oblačil predhodno nikoli ne namakajte oziroma največ 5 minut pri ročnem pranju. Na pralnem stroju izberite program pranja z zmanjšano mehansko obdelavo, z izpiranjem ob postopnem zniževanju temperature in z zmanjšanim centrifugiranjem.
Perite ročno ali strojno pri predpisani temperaturi, skupaj z oblačili podobne barve. Uporabljajte blaga pralna sredstva. Pred pranjem obrnite oblačila na notranjo stran. Volnenih oblačil predhodno nikoli ne namakajte oziroma največ 5 minut pri ročnem pranju. Na pralnem stroju izberite program pranja z zelo zmanjšano in blago mehansko obdelavo, z normalnim izpiranjem in z normalno stopnjo centrifugiranja. Ročno ožemanje ni dovoljeno.
Beljenje s klorom ni dovoljeno.
Kemično čiščenje in odstranjevanje madežev s topili ni dovoljeno.
Dovoljeno čiščenje s perkloretilenom, monofluor-triklormetanom, triflourtrikloretanom, ogljikovodiki, ki destilirajo med 150 in 210°C. Najvišja temperatura raztopine za čiščenje je 22°C. Postopek čiščenja je normalen: prva kopel (pranje 5 do 7 minut), druga kopel (izpiranje 3 do 5 minut), z normalnim obračanjem bobna. Sušenje je dovoljeno do temperature 71°C.
Dovoljeno čiščenje v topilih, navedenih za simbol P. Temperatura raztopine za čiščenje je pod 18°C. Veljajo stroge omejitve za dodatek vode, mehansko obdelavo in temperaturo med čiščenjem in sušenjem. Obračanje bobna je nežno in počasno. Postopek čiščenja: prva kopel (pranje 5 do 7 minut), druga kopel (izpiranje 3 do 5 minut), čas sušenja mora biti daljši. Samopostrežno čiščenje ni dovoljeno.
Sušenje v bobnu ni dovoljeno. Pred sušenjem oblačilo najprej poravnajte v njegovo prvotno obliko. Sušite v senci, oblačil nikoli ne izpostavljajte direktnemu soncu (sončni žarki poškodujejo vlakna) in direktnemu izvoru toplote (radiatorji). Pletenine, posebno volnene, sušite na ravni podlagi, hlače in krila pa obesite na vrv pripete v pasu.
Dovoljeno sušenje v bobnu z normalnim ciklom sušenja.
Dovoljeno sušenje v bobnu z nižjo temperaturo sušenja.
Oblačilo po ožemanju ali centrifugiranju najprej poravnajte v njegovo prvotno obliko, nato ga obesite na vrv in sušite v senci. Oblačila nikoli ne izpostavljajte direktnemu soncu.
Oblačila ni dovoljeno ožemati ali centrifugirati, še mokrega poravnajte v njegovo prvotno obliko, nato ga obesite na vrv in sušite v senci. Oblačila nikoli ne izpostavljajte neposrednemu Soncu.
Oblačilo po rahlem ožemanju ali kratkem strojnem centrifugiranju najprej poravnajte v njegovo prvotno obliko, nato ga položite na ravno podlago in sušite v senci. Volnene pletenine vedno najprej zavijte v čiste brisače, nato jih poravnajte in sušite na ravni podlagi v senci.
Likanje in obdelava s paro nista dovoljena.
Likanje je dovoljeno pri najvišji temperaturi likalne plošče 110°C. Pri likanju brez pare uporabite vlažno, čisto in belo, bombažno krpo (izognili se boste svetlečemu efektu na tkanini). Občutljive tkanine likajte na notranji strani. Likanje s paro je lahko nevarno. Velja predvsem za acryl, nylon, acetat in triacetat.
Likanje je dovoljeno pri najvišji temperaturi likalne plošče 150°C. Pri likanju brez pare uporabite vlažno, čisto in belo, bombažno krpo. Občutljive tkanine likajte na notranji strani. Kadar likate volnena oblačila s parnim likalnikom, nežno pritiskajte. Pri likanju ovratnikov in reverjev krojenih volnenih oblačil, bodite še posebno pozorni. Velja predvsem za polyester, volno in viskozo.
Likanje je dovoljeno pri najvišji temperaturi likalne plošče 200°C. Oblačila likajte še vlažna ali pa uporabite močno paro. Velja predvsem za bombaž in lan.