Modne ideje iz Max Mare

Max Mara z navdihom vzorca rute
jesen/zima 2021

Tudi tokratno idejo iz jesenske kolekcije Max Mara je navdihnila ameriška fotografinja Elizabeth "Lee" Miller. Potiski na paleti mornarsko modrih, usnjenih in belih odtenkov se zgledujejo po njeni najljubši ruti, ki si jo je nadela v Egiptu leta 1937. Kot manekenka je kariero začela v 20. letih 20. stoletja na Manhattnu, fotografije pa se jo spominjajo po elegantnem in brezčasnem slogu. Tudi naš izbor prinaša bombaž in svilo ter dramatične in padajoče linije, s poudarkom na ramenih in zaključku rokavov.

 Več slik ... 


Akvarelni potiski in plašči
jesen/zima 2021

Kolekcija 'S Max Mara jesen 2021 je sinonim naravnih materialov in podrobnosti ročnih spretnosti. Tokrat s poudarkom na potiskih v videzu akvarelov, ki kličejo po enostavnih in istočasno prefinjenih kombinacijah. V središču so srajčne obleke v zelo ženstvenih krojih, ki na prefinjen način poudarjajo pas. Izpostavljeni so potiski v kombinacijah sive, rožnate, rumene in barve slive ter seveda nepogrešljivi double plašči v krajši in daljši izvedbi ter tudi novih barvah. Ste že izbrali najljubšega?

 Več slik ... 


Predkolekcija Max Mara jesen 2021
jesen/zima 2021

Zaznamujejo jo sivina, funkcionalni kroji, polka pike, nova razmerja in posebni robni šivi. Siva barva je navdahnjena s črno-belimi slikami ameriške fotografinje Elizabeth "Lee" Miller, ki je bila tudi vojna poročevalka. Funkcionalni kroji nosijo podrobnosti z njene uniforme, kot so veliki žepi in pas. Osrednji potisk kolekcije so bele in sive polka pike v mikro in makro velikosti na podlagi iz čiste svile. Nova razmerja prinašajo vidne volumne na ovratniku in ramenih, stisnjene zaključke rokavov, velike pentlje na bluzah in topih, ohlapne suknjiče in hlače ter kratka krila.

 Več slik ... 


Vsestranska 'S Max Mara Timeless
jesen/zima 2021

Kolekcija 'S Max Mara Timeless za jesen 2021 prinaša izbor različnih kosov, med drugim krajše obleke iz svile ali bombažnega poplina, ki jih lahko nosite z obeh strani in tako izbirate med dvema potiskoma. Še več možnosti ponujajo topi, ki se ponašajo z različnima izrezoma (okroglim in V). Ker so tudi obrnljivi, prinašajo kar štiri različne videze v enem kosu! Videze zaključujejo ohlapne hlače iz svile ali denima, velika torba in nakit. Absolutno brezčasni kosi za poletno-jesenske mesece.

 Več slik ... 


7 za 70!
jesen/zima 2021

Max Mara praznuje 70 let in obletnico obeležuje s kolekcijo 7 posebnih majic, ki jih je ustvarilo 7 umetnikov. Gre za zgodbo o modnem potovanju, ki jo pripovedujejo ikonične slike. Zbirka majic iz kolekcije jesen 2021 je kot razstava, posvečena jubileju Max Mare. Bombažne majice predlagamo v kombinaciji s širokimi hlačami. Tudi s krajšim krilom izgledajo fantastično.

 Več slik ...