Praznujemo 70 let Max Mare in vam predstavljamo 7 posebnih majic, ki jih je ustvarilo 7 umetnikov.

Majica, najpreprostejši kos oblačil, je bila v zgodovini komuniciranja že velikokrat medij za sporočila. Pri Max Mari je v preteklosti že služila kot platno za umetnike od Williama Wegmana do Françoisa Berthouda, od Briana Grimwooda do Brigitte Niedermair in od Erberta Carbonija do Valeryja Katsube in Brunette. Tokrat vam prvič predstavljamo ikonske slike kot del posebne kolekcije:


Želite izvedeti več o artiklih na slikah? Pošljite nam povpraševanje in preverili bomo, ali je artikel na voljo v vaši velikosti. Določeni artikli so na voljo tudi v drugih barvah.
  Kliknite na sličico artikla za ogled sestave, ki se bo izpisala ob povečani sliki.


Povpraševanje

Niste našli želenega artikla? Pokličite nas ali izpolnite obrazec za povpraševanje in preverili bomo ali je artikel na voljo.

WILLIAM WEGMAN
Na majici je natisnjena polaroidna slika, ki jo je leta 2001 posnel umetnik William Wegman, da bi proslavil ikonski kamelji plašč 101801. Na sliki "Psi v plaščih" je eden njegovih najbolj elegantnih weimarancev oblečen v legendarni plašč iz Max Mare.


FRANÇOIS BERTHOUD
Za stvaritve slavnega ilustratorja Françoisa Berthouda je značilna nezamenljiva tehnika kapljanja, ki zaznamuje avtorjevo delo. Leta 2001 je umetnik po naročilu ustvaril slike, ki slavijo pop-vidik plaščev iz Max Mare. Različne dele papirnih vzorcev plaščev je naslikal preko ženskih portretov, ki so nastali iz abstraktnih potez čopiča in obrazov v tehniki sitotiska.


BRIAN GRIMWOOD
Grafika s pomorsko tematiko, ki se ji ni moč upreti, je delo legendarnega ilustratorja Briana Grimwooda in prikazuje fantastično zgodbo z odprtega morja, zvezdo modne revije Max Mara pomlad/poletje 2016.


VALERY KATSUBA
Ruski umetnik Valery Katsuba je leta 2011 po naročilu posnel serijo fotografij. Imenujejo se "ALBATROSS (Ko ptice prebudijo spomine)" in predstavljajo zvezde Bolšoj teatra, ki nosijo in slavijo Max Marin plašč 101801.


BRIGITTE NIEDERMAIR
Brigitte Niedermair je k fotografiji pristopila tako, da se je osredotočila na čas, spomine in zgodovino umetnosti. Njeno delo, ki so ga navdihnile slike italijanske renesanse, predstavlja Max Marin plašč Teddy v mehki in romantični svetlobi.


BRUNETTA
Ilustracija povzema dolgo zgodovino elegance in ustvarjalnosti Max Mare skozi prečiščene ilustracije, ki jih je v šestdesetih letih preteklega stoletja ustvarila ikonska italijanska modna ilustratorka Brunetta, ki je risala slog najvišjih slojev družbe od dvajsetih pa do osemdesetih let preteklega stoletja.


ERBERTO CARBONI
Kako naj opišemo sedemdesetletni vzpon Max Mare na vrh? Kot razburljiv, navdihujoč, epski? Da, vse to je, toda osupljiva oglaševalska grafika, ki jo je navdahnil Erberto Carboni, ga povzame v enem samem znaku: enostavnem klicaju. Zaznamoval je tudi modno revijo jesen/zima 2021 na milanskem tednu mode.